voedingsadvies na coronabesmetting – Huisartsenpraktijk Wieenhof
Huisartsen praktijk Wieenhof

Van harte welkom op de website van huisartsenpraktijk Wieenhof, locatie Venray en locatie Ysselsteyn. Via deze website kunt u 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, algemene gezondheidsvragen, nieuws en nog veel meer.

Huisartsenpraktijk Wieenhof

Terug naar overzicht

voedingsadvies na coronabesmetting

Onze diëtiste Maria van de Geer geeft advies wat te doen nadat u besmet bent geweest met het corona virus.

Als u besmet bent geweest met het corona virus (COVID19) of opgenomen bent geweest in het ziekenhuis, dan kunt u erg verzwakt zijn; afgevallen en/of ondervoed.
Aansterken na ziekte door het corona virus kan door de juiste voeding; een energie en eiwit verrijkte voeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van een schaaltje vla of pap, ontbijtdrank, jonge kaas op brood of als tussendoortje, een schaaltje volle kwark, vleeswaren op brood, een ei. Als gevolg van verminderde eetlust is variatie in de maaltijden belangrijk maar bijvoorbeeld ook de portie grootte en de tijdstippen van de maaltijden en tussendoortjes. Ook kan het nodig zijn dat de juiste voeding eventueel aangevuld wordt met specifieke dieetvoeding. Kortom een goede voeding is o.a. van belang om aan te sterken en spiermassa op te bouwen. Heeft u hulp nodig bij uw voeding dan kunt u natuurlijk opnemen met de diëtist.

Publicatiedatum: 17-05-2021