Algemene informatie over de praktijk – Huisartsenpraktijk Wieenhof
Huisartsen praktijk Wieenhof

Van harte welkom op de website van huisartsenpraktijk Wieenhof, locatie Venray en locatie Ysselsteyn. Via deze website kunt u 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, algemene gezondheidsvragen, nieuws en nog veel meer.

Huisartsenpraktijk Wieenhof

Algemene informatie over de praktijk

Voor algemene vragen kunt u een e-mail versturen naar: wieenhof@cohesie.orgLet op: dit e-mail adres is niet bedoeld voor medische vragen of informatie, daarvoor kunt u gebruik maken van het patiëntportaal dat aan uw medische dossier gekoppeld is.

Adres

Huisartsenpraktijk Wieënhof, locatie Venray
de Wieënhof 1
5802EZ Venray

Telefoonnummers

Telefoon 0478-582200
Spoed 0478-582200 keuzetoets 1

Spreekuur

Uitsluitend volgens afspraak.  Voordat u een afspraak maakt, willen wij u wijzen op de website thuisarts.nl en de app “moet ik naar de dokter” . Hier kunt u zelf al veel informatie vinden, waardoor het maken van een afspraak soms niet meer nodig is.  De assistente kan u vragen voor de reden van uw bezoek om de mate van spoed te kunnen beoordelen en om de tijd goed te plannen. Als u de indruk heeft dat uw behandeling meer tijd vergt, of als u 2 klachten heeft, is het in overleg met de assistente mogelijk om een lang consult aan te vragen. Geeft u ook door als u voor meerdere personen een afspraak maakt. Indien u een afspraak wil annuleren, graag tijdig de assistente bellen.

Spreekuur assistentes

Ook de assistentes werken uitsluitend volgens afspraak. Voor kleinere behandelingen zoals injecties, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, bloeddruk meten, wratten aanstippen kunt u op afspraak bij de assistente terecht.

Telefonisch Spreekuur

Soms kunt u volstaan met telefonische informatie, of u belt alleen voor een uitslag. In veel gevallen kan de assistente dan helpen (zij is hiervoor speciaal opgeleid). Mocht het nodig zijn dat u met de dokter wordt doorverbonden, is dat niet altijd direct mogelijk. U wordt dan op een later tijdstip teruggebeld. Bloeduitslagen kunt u ook zelf inzien op uw patiëntenportaal.

Inloopspreekuur

Locaties en tijd:
Ysselsteyn: maandag 8.00-8.45 uur
Venray: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 8.00-8.45 uur
Het inloopspreekuur is uitsluitend bedoeld voor eenvoudige, kort bestaande klachten, waarvoor geen uitgebreid lichamelijk onderzoek nodig is (dus met kleding aan te beoordelen). Maximaal 1 klacht per keer. De consulten worden staand gevoerd en mogen niet langer dan 3 minuten duren. U kunt geen afspraak maken voor dit spreekuur, maar u wordt gezien op volgorde van binnenkomst. Op beide locaties pakt u bij aankomst een nummertje van de balie. Er kunnen maximaal 10 patiënten per ochtend worden gezien en VOL=VOL. Mocht uw klacht niet geschikt blijken voor het inloopspreekuur, dan kunt u op dat moment niet gezien worden. U krijgt dan een afspraak op het reguliere spreekuur (meestal niet dezelfde dag).

Huisbezoek

Aanvragen voor huisbezoek moeten tussen 08.00 en 10.00 uur worden gedaan. Voor spoedgevallen wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt. In de praktijk zijn betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden. Daarom zal de assistente met u overleggen of het mogelijk is dat u naar de praktijk komt, eventueel overlegt ze met de arts.

Bloedafname

Maak voor bloedafname een afspraak met Vie-Curi 077 – 320 55 55.

Spreekuurondersteuner Huisarts

De SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts) ondersteunt de huisarts bij zijn/haar werkzaamheden door zelfstandig patiënten op haar spreekuur te zien.

Ervaren praktijkassistentes zijn speciaal opgeleid en gediplomeerd om diverse aandoeningen en klachten zelfstandig en volgens een vastgesteld protocol te behandelen. Indien nodig raadpleegt de spreekuurondersteuner de huisarts.

Dienst- en waarneemregeling

Buiten de praktijktijden en in de weekenden kunt u voor spoedeisende gevallen terecht bij de huisartsenpost (HAP). U kunt de HAP bereiken via telefoon nummer: 0900-8818 (€ 0,10 per minuut). U moet zich altijd eerst telefonisch melden bij de HAP voor een afspraak. De HAP is gevestigd in Venlo.

Advies per elektronisch consult

Via mijn.cohesie.org heeft u de mogelijkheid om elektronisch vragen te stellen aan een assistente of uw huisarts. U moet hiervoor eerst de yivi app installeren. Na het eenmalig aanmaken van een inlog, kunt u via uw patiëntenportaal een niet spoedeisende vraag mailen naar uw huisarts of de doktersassistente. Het streven is om alle vragen binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Beeldbellen

In bepaalde situaties is het mogelijk om een videoconsult met de huisarts te hebben in plaats van een persoonlijk gesprek op de praktijk. Indien u hiervan gebruik wilt maken, neem dan contact op met de praktijk. De praktijk zal vervolgens beoordelen of een videoconsult mogelijk is en welke stappen daarvoor genomen moeten worden. Op korte termijn, zal deze mogelijkheid verder doorontwikkeld worden.

Tele-monitoring

In onze praktijk gaat steeds meer online en vanuit huis. Voorbeelden hiervan zijn:

Thuismeting bloeddruk. U krijgt van ons een bloeddrukmeter mee naar huis en meet zelf uw bloeddruk. Dit kan bijvoorbeeld gedurende een week. Zo krijgen we een goed beeld van uw gemiddelde bloeddruk in de thuissituatie.

24-uurs bloeddrukmeting. Onze assistentes sluiten bij u een bloeddrukmeter aan die 24 uur lang uw bloeddruk registreert.

Saturatiemeting. U krijgt van ons een zuurstofmeter mee naar huis. We doen dit met name bij mensen die ernstige longklachten hebben. Zo kunt u uw zuurstofwaarde in het bloed checken, zonder dat u naar de praktijk hoeft te komen.

Teledermatologie. U stuurt foto’s van uw huidaandoening via beveiligde mail of een e-consult naar de praktijk (na overleg met de assistente). De dokter beoordeelt uw foto en u krijgt een advies.

Teleholter. U krijgt op advies van de dokter een kastje mee naar huis om uw hartritme te monitoren gedurende een, twee of drie dagen. Na inlevering krijgt u binnen een week de uitslag.

Luscii app. Voor patiënten met een hoge bloeddruk of astma bestaat de mogelijkheid om middels de Luscii app thuismetingen te doen en deze worden dan uitgelezen door de praktijkondersteuners. De praktijkondersteuner kan u hier uitgebreider over informeren.

Nieuwsbrief

Blijf ook op de hoogte van alle praktijknieuws via onze nieuwsbrief. Het kan zijn dat de nieuwsbrief in uw spam terecht komt en u deze eenmalig moet goedkeuren.

Huisregels

Ook in onze huisartsenpraktijk gelden regels. Klik hier voor onze huisregels.