nieuwsbrief januari 2024 – Huisartsenpraktijk Wieenhof
Huisartsen praktijk Wieenhof

Van harte welkom op de website van huisartsenpraktijk Wieenhof, locatie Venray en locatie Ysselsteyn. Via deze website kunt u 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, algemene gezondheidsvragen, nieuws en nog veel meer.

Huisartsenpraktijk Wieenhof

Terug naar overzicht

nieuwsbrief januari 2024

WIJZIGINGEN IN HET PERSONEEL
Het team blijft uitbreiden! Recent is Sylvia Kok gestart als doktersassistente. Tevens is er een extra waarnemend huisarts gestart, namelijk dokter Van den Hurk.
Daarnaast is dokter Jans met zwangerschapsverlof en worden haar werkzaamheden waargenomen door dokter Kramers. Zij stellen zich graag aan u voor:
Mijn naam is Sylvia Kok, 37 jaar oud en al 10 jaar werkzaam als doktersassistente.
Ik beoefen mijn vak met veel plezier uit. Sinds vorig jaar ben ik ook Spreekuur Ondersteuner Huisarts.
Heeft u vragen, spreek mij dan gerust aan!
Mijn naam is Maarten Kramers en ben als waarnemend huisarts ook een nieuw lid van het team. Een enkeling van u zal mij mogelijk al kennen. De afgelopen maanden heb ik namelijk al met enige regelmaat gewerkt binnen deze praktijk. Ook heb ik enkele jaren geleden een deel van mijn opleiding onder de vleugels van dr. Weijers in Ysselsteyn mogen volbrengen. 
De komende maanden zal ik in principe op dinsdag, woensdag en donderdag in deze praktijk werken. 
Kort over mezelf: ik ben 30 jaar, ik woon in de regio Nijmegen en ben momenteel waarnemend huisarts. Dat wil zeggen dat ik op meerdere praktijken als huisarts werkzaam ben.
Wellicht tot snel!
En tot slot een kort bericht van dokter Van den Hurk:
Graag wil ik me via deze weg even voorstellen. Ik ben Nandy van den Hurk en werk sinds oktober 2023 in de praktijk. Mijn vaste werkdag is donderdag en dan ben ik werkzaam op de locatie in Venray. Mijn opleiding heb ik ook grotendeels in Venray gedaan, dus ik ben al bekend in de regio. Ik woon op een half uurtje rijden in een dorp in Brabant, samen met mijn gezin. Ik kijk uit naar veel werkplezier in de toekomst!
CARNAVALSMAANDAG
Let op: Carnavalsmaandag is onze locatie in Ysselsteyn GESLOTEN en is locatie Venray alleen voor spoedgevallen geopend. Dus alleen voor zaken die echt niet kunnen wachten, kunt u maandag telefonisch contact opnemen met de praktijk. Carnavalsdinsdag is de praktijk weer normaal geopend op beide locaties. Het apotheek servicepunt van Benu in Ysselsteyn is tijdens zowel carnavalsmaandag als -dinsdag normaal geopend van 15.00 tot 17.00 uur.
Wij wensen u alle een fijne carnaval!
TERUGBEL MOGELIJKHEID
Helaas kregen wij een aantal keren te horen dat patiënten die gekozen hadden voor de terugbeloptie, niet door ons teruggebeld werden. Onze excuses hiervoor. Helaas was niet meteen duidelijk waardoor dit probleem veroorzaakt werd, maar nu zijn we erachter. Indien patiënten al tijdens het bericht kozen voor optie 5, ging het mis. Alleen als het tekstbericht volledig werd afgeluisterd, alvorens een keuze te maken, werden patiënten automatisch teruggebeld. Dit probleem is nu gelukkig verholpen. Wel adviseren wij u het bericht volledig af te luisteren, want als u te vroeg voor optie 5 kiest, wordt het keuze-menu opnieuw afgespeeld. Mocht u toch nog problemen met de terugbeloptie ondervinden, dan horen wij dat graag.
KADERHUISARTS BEWEGINGSAPPARAAT
Op 1 februari 2024 studeert huisarts Niels Rossen af, als Kaderhuisarts Bewegingsapparaat (zie https://youtu.be/fWTy7LS2Urc?feature=shared). Dat betekent dat hij een tweejarige aanvullende opleiding heeft gedaan om zijn kennis en ervaring als huisarts verder te vergroten, in de diagnostiek en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan injecties zetten, gewrichten testen en adviezen tav sport en beweging uitwerken. Hij zal géén apart spreekuur hiervoor doen, maar zijn kennis inzetten voor de samenwerking met oa het ziekenhuis voor dit soort problematiek, zo wordt er bijvoorbeeld al gewerkt aan de Zorgkaart-app (https://mccpxzorg.nl/zorgkaart-voor-noord-limburg) waarin je paramedische hulpverleners kan opzoeken. En natuurlijk is hij in de praktijk gewoon als huisarts beschikbaar voor vragen en problemen op dit gebied.
WIJZIGINGEN IN CONTACTGEGEVENS
Bent u recent verhuisd of heeft een nieuw emailadres? Geef het ons door. Wij houden graag uw contactgegevens up-to-date. Voor het doorgeven van wijzigingen kunt u gebruik maken van het wijzigingen formulier op onze website of ons emailadres wieenhof@cohesie.org.
Publicatiedatum: 05-02-2024