Nieuws mbt corona vaccinatie – Huisartsenpraktijk Wieenhof
Huisartsen praktijk Wieenhof

Van harte welkom op de website van huisartsenpraktijk Wieenhof, locatie Venray en locatie Ysselsteyn. Via deze website kunt u 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, algemene gezondheidsvragen, nieuws en nog veel meer.

Huisartsenpraktijk Wieenhof

Terug naar overzicht

Nieuws mbt corona vaccinatie

We krijgen veel vragen van onze patiënten over wanneer zij aan de beurt komen voor een coronavaccinatie.

Als huisartsenpraktijk vaccineren wij mensen die geboren zijn in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960. Ook vaccineren we mensen die het syndroom van Down hebben en geboren zijn in 1960 en ouder en mensen die morbide obesitas hebben en die geboren zijn in 1960 en ouder.

Voor de oudere patiënten in onze praktijk die écht niet mobiel genoeg zijn om naar een priklocatie van de GGD of naar de huisartsenpraktijk te gaan, bieden wij de mogelijkheid aan om huis te vaccineren. Hiervoor is het belangrijk dat u familie, buren of iemand anders heeft om na de prik even bij u te blijven (max 1 persoon en vrij van covid gerelateerde klachten).

Behoort u tot één van deze bovenstaande groepen? Zodra wij voldoende vaccin beschikbaar hebben en u aan de beurt bent, zullen wij u een uitnodiging sturen om gevaccineerd te worden. U hoeft dus geen contact op te nemen met onze praktijk hierover, u ontvangt automatisch van ons een uitnodiging.

Op dit moment zijn de uitnodigingen voor mensen geboren in 1959 en 1960 verstuurd. De andere leeftijdsgroepen zijn al eerder opgeroepen. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en behoort u tot een van de genoemde groepen? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk.

Bent u patiënt en valt u onder één van de medische (hoog)risicogroepen en heeft u vragen over de uitnodiging voor COVID-19-vaccinatie? Neem dan NIET zelf contact op met uw medisch specialist of huisarts. U krijgt vanzelf een uitnodiging van het ziekenhuis, uw huisarts of de GGD. Maak altijd gebruik van de eerste uitnodiging die u ontvangt.

Alle andere patiënten ontvangen een uitnodiging vanuit de overheid om gevaccineerd te worden door de GGD. Dit gaat van oud naar jong.

Als huisartsenpraktijk werken wij met het AstraZeneca vaccin. Het AstraZeneca-vaccin wordt ingezet voor de groep mensen geboren in 1960 of eerder. Het vaccin wordt ook ingezet voor alle tweede prikken van de mensen die al een 1e prik met AstraZeneca hebben gehad, ongeacht leeftijd.

Meer informatie hierover vindt u op
www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie
www.coronavaccinatie.nl

Publicatiedatum: 17-05-2021