Bezoek enkel na telefonische afspraak – Huisartsenpraktijk Wieenhof
Huisartsen praktijk Wieenhof

Van harte welkom op de website van huisartsenpraktijk Wieenhof, locatie Venray en locatie Ysselsteyn. Via deze website kunt u 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, algemene gezondheidsvragen, nieuws en nog veel meer.

Huisartsenpraktijk Wieenhof

Terug naar overzicht

Bezoek enkel na telefonische afspraak

Huisartsenpraktijken Noord-Limburg wordt geadviseerd vooral telefonisch contact te hebben met patiënten en persoonlijk contact te beperken.

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen die de regering op donderdag 12 maart 2020 heeft genomen heeft het corona-crisisteam van Cohesie enkele adviezen afgegeven aan alle huisartsenpraktijken in Noord-Limburg. Primaire doel is om onnodige blootstelling bij kwetsbare ouderen of mensen met een verminderde weerstand te voorkomen en om onze zorgverleners te beschermen.

De afgegeven adviezen moeten er daarnaast aan bijdragen dat de noodzakelijke huisartsenzorg nooit in het geding komt. Wij hopen op begrip, maar roepen inwoners, patiënten en werkgevers tevens op om deze adviezen en getroffen maatregelen door huisartsenpraktijken ter harte te nemen, te respecteren en op te volgen.

Het betreft de volgende adviezen aan de huisartsenpraktijken:

  1. Bezoek aan de huisartsenpraktijk enkel na telefonische afspraak
    Patiënten wordt gevraagd telefonisch een afspraak te maken alvorens de huisartsenpraktijk te bezoeken. Op deze manier willen we besmettingen van het coronavirus zoveel mogelijk beperken.
  2. Bij bezoek aan de praktijk, na telefonische afstemming, wordt begeleiding beperkt tot 1 persoon per patiënt
  3. Geen inloopspreekuren tot ten minste 1 april
  4. Waar mogelijk wordt een telefonisch consult uitgevoerd bij chronische patiënten

Daarnaast roepen wij de samenleving op om:

  1. Bij lichte klachten (neusverkouden, hoesten, etc.) thuis te blijven en goed uit te zieken. Volg de richtlijnen die te lezen zijn op de website van het RIVM.
  2. Enkel de huisarts of huisartsenpost (HAP) te bellen als de klachten heviger worden (koorts hoger dan 38 graden, moeilijk ademen etc.). Kom niet naar de praktijk of de HAP!
  3. Werkgevers: bepaal zelf, in onderlinge afstemming, of werknemers thuis moeten blijven. Verwijs de werknemer, indien er lichte klachten zijn, niet naar de huisarts. Hiermee voorkomen we dat de telefoonlijnen van de huisartsenpraktijken overbelast raken en daarmee meer dringende zorgvragen te laat of niet gehoord worden.
  4. Ga voor actuele informatie over het coronavirus naar de website van het RIVM of thuisarts.nl. Bel daarvoor niet de huisarts of de huisartsenpost.

Alleen met uw hulp kan de huisartsenzorg in Noord-Limburg deze unieke maar ook onzekere periode goed doorkomen. Wij danken ieder voor het begrip.

Publicatiedatum: 17-05-2021